jump to navigation

Facebook Ofertes 14 Juliol 2011

Posted by aciadmin in Articles.
trackback

Facebook OfertesQUÈ
Facebook, la xarxa social amb més usuaris, ha tret un nou servei, Facebook Ofertes, que permet anunciar descomptes especials i ofertes adreçats als consumidors, es trobin on es trobin. Aquest fenomen combina l’experiència de compra amb les xarxes socials.

Facebook Ofertes està associat a Facebook Lugares, un recurs tecnològic que permet als usuaris posicionar-se sobre un mapa i compartir aquesta informació amb altres usuaris mitjançant els dispositius mòbils. Per a poder accedir a alguna de les ofertes de Facebook Ofertes, l’usuari només ha de registrar la seva posició al seu dispositiu mòbil a través de Facebook Lugares, i li apareixerà una llista d’establiments propers on s’ofereixen descomptes.

COM
Les empreses poden anunciar quatre tipus d’ofertes a través de Facebook Ofertes, segons l’objectiu comercial que vulguin aconseguir: ofertes personals (si volen presentar una oferta única, com ara llançar un nou producte), ofertes per a amics (descomptes a un grup de persones), donacions a organitzacions benèfiques i ofertes de fidelització (els clients poden sol·licitar-les a partir d’un nombre de visites).
Alguns dels líders empresarials que han col·laborat en el llançament d’aquest nou servei mitjançant ofertes personals han estat: El Corte Inglés, que ofereix un 50% de descompte en tots els seus articles a les persones que fan una visita a les botigues Sport Town (esports) a través de Facebook Lugares, i la cadena Starbucks, que obsequia amb una beguda ‘espresso tall’ els qui registren la seva visita.
També han esdevingut molt populars les ofertes per a amics, en altres paraules, els serveis on-line o botigues que ofereixen preus atractius gràcies a l’associació de diversos usuaris que busquen adquirir un mateix producte o anar a un determinat establiment –com seria la promoció de Fnac “La unión hace la oferta”-.
BBVA, en canvi, ha decidit fer donacions d’1 euro a Creu Roja i Metges Sense Fronteres per cada visita que es faci a un caixer o sucursal de l’entitat a través de Facebook Lugares.
Les ofertes de fidelització són una manera de recompensar els clients habituals. Donada la competència actual existent al mercat, la fidelitat a una marca o a una empresa ha davallat en els últims temps. Per aquest motiu és tant important dur a terme iniciatives per a agrair al client la seva fidelitat i fer que aquest se senti especial i valorat.
PER QUÈ
Molts usuaris passen més temps a Facebook que a Google. Facebook Ofertes ofereix als botiguers la possibilitat d’aconseguir i conservar clients, tot recompensant aquests per indicar al Facebook que han visitat el seu establiment. Al mateix temps que estén el coneixement de la seva botiga, augmenta l’assistència de públic i fidelitza els seus clients. Les ofertes connecten les empreses amb les persones i ajuden a fer que els clients en parlin més.
Més de 200 milions d’usuaris actius de Facebook mòbil surten al carrer cada dia buscant conèixer què passa al seu voltant. Facebook Ofertes els pot fer descobrir nous establiments. Voleu que el vostre establiment sigui un d’aquests?
Tot i l’alt creixement d’aquest sector, cal tenir present que el mercat d’aquestes “vendes internes” a les xarxes socials encara no és gaire significatiu respecte al comerç electrònic en el seu conjunt: a EEUU, es preveu que l’any 2015 les vendes socials siguin un 4% del total del comerç electrònic. Per tant, la recomanació a curt termini no seria intentar vendre des de dins de les xarxes socials, sinó integrar aquestes xarxes al mateix web de l’empresa detallista, per exemple, incorporant-hi un enllaç per a accedir a Facebook.
Anuncis

Comentaris»

No comments yet — be the first.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: